Zayıflatan iğneler tartışma yarattı: Etkisi kalıcı değil bırakınca gerçek yüzü açığa çıkıyor

Zayıflama İğneleri: Uzmanlardan Uyarı

Son zamanlarda popüler hale gelen ve kısa sürede iştahı keserek hızlı kilo verdiren zayıflama iğneleri, uzmanlar tarafından tekrar ele alındı. Ancak, bu ilaçların bırakıldığında kaybedilen kiloların geri dönmesine neden olabileceği belirtiliyor.

Uzmanlardan uyarı: Kalıcı çözüm değil

Zayıflama iğneleri olarak bilinen GLP-1 türevi ilaçların, endokrinoloji uzmanları ve diyetisyenler tarafından etkili bir tedavi seçeneği olarak kabul edildiği ancak kalıcı bir çözüm olmadığı vurgulanıyor. Uzman Diyetisyen Özlem Sert Aydın,
“Bu ilaçlar iştahı azaltarak kilo vermeye yardımcı olabilir ancak kullanımı sonlandırıldığında eski beslenme alışkanlıklarına geri dönülmesi durumunda kaybedilen kiloların hızla geri alınabileceğine dikkat çekiyor”
. İlaçların, düzenli egzersiz ve yaşam tarzı değişiklikleriyle desteklenmeden kullanılması durumunda beklenen faydayı sağlamayabileceği ve aksine psikolojik bağımlılık riski taşıyabileceği belirtiliyor. Ayrıca, sosyal medyada yaygınlaşan “iğneyle kolay zayıflama” algısının yanlış olduğu vurgulanıyor.

Related Posts

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.

Unutulmuş bir kanser türü gençlerde hızla artıyor: Bilim adamları uyardı

Apandis kanseri, bugüne kadar öylesine nadir görülen bir hastalıktı ki çoğu insan bunun varlığını bile bilmiyordu. On yıllar boyunca doktorların meslek hayatlarında belki sadece bir ya da iki kez karşılaştığı ve genellikle ileri yaşlarda teşhis edilen bu kanser türü, son dönemde giderek daha genç yaş gruplarında görülmeye başlandı.

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Sahte İmza İle Üyelik Soruşturması Sonuçlandı

Sahte imza ile üyelik soruşturması!  Rize’de işyeri temsilcisine sahte imza ile üye yaptığı iftirasına, il sağlık müdürlüğü soruşturmasın da suçsuzluğunun ardından mahkemede tazminata hükmetti.

Tohumlardan elde edilen yağlar gerçekten sağlığa zararlı mı?

Kolza yağı ve ayçiçek yağı son dönemde, zararlı etkilerine yönelik iddialar nedeniyle tartışılıyor.

Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok

Mehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.