Yenilikçi elektro-termal enerji depolama sistemi tüm gün buhar gücü sunuyor

MGA Thermal, Elektro-Termal Enerji Depolama Sistemini Tanıttı




Avustralyalı enerji şirketi MGA Thermal, 5 MWh kapasiteli pilot tesisi faaliyete geçirdi. Bu tesiste, şirketin patentli elektro-termal enerji depolama (ETES) teknolojisi endüstriyel boyutta uygulanıyor.

MGA Thermal’ın geliştirdiği sistem, yenilenebilir enerjiyi temiz buhar ve elektrik üretimi için ısıya dönüştürerek gün boyunca kullanılabilir hale getiriyor. Tesis, 500 kW termal çıkış gücüyle 24 saat kesintisiz aşırı ısıtılmış buhar sağlayabiliyor.

3.700 Özel Alaşım Blokla Yüksek Verimli Depolama

Tesiste, şirketin özgün teknolojisi olan “miscibility gap alloy” (MGA) blokları bulunuyor. Yaklaşık 3.700 bloktan oluşan bu yapılar, yenilenebilir elektrikle ısıtıldığında içerdikleri metal alaşımı eriterek enerjiyi depoluyor. Elde edilen ısı, buhar veya elektrik üretimi için kullanılabiliyor. MGA Thermal CEO’su Mark Croudace, bu teknolojinin kesintisiz ısı ve elektrik üretimine olanak tanıdığını vurguluyor.




Daha Az Alan, Daha Fazla Verim

MGA Thermal, geleneksel termal depolama sistemlerine kıyasla %200 ila %300 daha fazla enerji depolayabilen, hem enerji depolayıp hem de enerji verebilen ve değişen sıcaklıklarda buhar üretebilen bir sistem sunduğunu belirtiyor. Croudace, bu teknolojinin sanayinin karbonsuzlaşmasına önemli katkı sağladığını söyleyerek buhar ihtiyacını karşılamanın artık mümkün hale geldiğini belirtiyor. MGA Thermal, modüler yapısıyla ölçeklenebilir ve ticari olarak uygulanabilir bir çözüm olarak pilot tesisi değerlendiriyor.

Aynı enerji çıktısı için elektrikli bataryalara kıyasla 24 kat daha az alana ihtiyaç duyan bu sistemin alan verimliliğiyle öne çıktığını vurgulayan MGA Thermal, 5 MWh’den gigawatt-saat seviyelerine kadar ölçeklenebilme imkanı sunduğunu belirtiyor.

Related Posts

ChatGPT ile konuşmalarınız “sonsuza dek” saklanabilir!

OpenaI CEO’su Sam Altman, yapay zekâ ile görüşmelerin “doktor ya da avukatla konuşurmuşçasına” özel olması gerektiğini söylüyor ancak ChatGPT yakında tüm görüşmelerimizi saklamak zorunda kalabilir

Endless Legend 2 erken erişim tarihini duyurdu

Amplitude Studios’un PC Gaming Show etkinliğinde duyurduğu Endless Legend 2, tamamen yenilenmiş dünyasıyla dikkat çekiyor. Oyun, denizlerin çekildiği ve yeni toprakların ortaya çıktığı yıkılmış bir evrende geçiyor. Şehir kurma, diplomasi, taktiksel …

Bu bilgisayar insan beyninden yapıldı: Canlı gibi ömrü var

İnsanlık, yapay zeka ile imtihanının henüz başlarındayken; dünyanın diğer tarafında çığır açan bir yeniliğe imza atıldı. Avustralya merkezli Cortical Labs şirketi, insan beyin hücrelerinden geliştirilen dünyanın ilk biyolojik bilgisayarını satışa çıkardı.

Yapay zeka Meta’da çalışanların yerini almaya başlıyor

Meta, ortaya çıkan yeni raporlara göre çalışanların yerine bazı pozisyonlarda yapay zekaya yer vermeye başlayacak.

WhatsApp’a yeni buton geliyor: Artık uygulamayı silmeye gerek yok

WhatsApp, mobil kullanıcıların uygulamadan çıkış sürecini kolaylaştıracak yeni bir özellikle gündemde. Yeni çıkış butonu, kullanıcı deneyimini kökten değiştirebilir.

Bilim insanları farelere 40 bin yıllık insan DNA’sı enjekte etti: Fark dikkat çekiciydi!

Japonya’da yapılan tarihi bir deneyde, bilim insanları, farelere 40 bin yıl öncesine ait insan DNA’sından türetilmiş bir genetik çekirdek enjekte etti. Araştırma, modern insanla yakın akraba olan Neandertal türüne ait GLI3 gen varyantının nasıl etki yarattığını gözler önüne serdi. Sonuçlar, bilim dünyasında dikkat çekici bir etki yaratırken, bu büyük keşif insan evrimini anlamada yeni ufuklar açabilir.