Yapay zeka Meta’da çalışanların yerini almaya başlıyor

Meta, Risk Değerlemelerinde Yapay Zekaya Daha Fazla Güvenecek

İş gücünde yapay zekanın önemli bir değişiklik yaratacağı uzun zamandır biliniyor. Son yıllarda birçok pozisyonun değiştiği ve bazılarının yapay zeka tarafından alındığı görülüyor. Bu durum bazen negatif yönler ortaya çıksa da firmalar yapay zekaya önemli pozisyonlarda güvenmeye devam ediyor. Gelen raporlara göre ise Meta, bu yönde somut adımlar atmaya hazırlanıyor.

NPR’nin raporuna göre Mark Zuckerberg’in sahibi olduğu Meta, risk değerleme bölümlerinde insan çalışanların yerine yapay zeka kullanmayı planlıyor. Bu da ürünlerinin potansiyel zararlarını değerlendirme görevini insan denetçilerden alarak, süreci hızlandırmak için yapay zekaya daha fazla alan tanıyacak anlamına geliyor.

Raporda belirtilene göre Meta’nın, risk değerlendirmelerinin yüzde 90’ını yapay zekaya devretmeyi hedeflediği ve şiddet içeren içerik, yanlış bilgi gibi alanlarda yapay zeka incelemelerini kullanmayı planladığı ortaya çıkıyor. Ancak ismi verilmeyen bazı Meta çalışanları, yapay zekanın insan ekibinin gözden kaçırabileceği ciddi riskleri uyarıyor.

Instagram ve WhatsApp gibi platformları bünyesinde bulunduran Meta, güncellemeler ve yeni özellikleri halka sunmadan önce risk değerlendirme biriminden geçiriyordu. Ancak yeni işleyişte bu sürecin büyük kısmının yapay zekaya devredileceği belirtiliyor. Buna göre ürün ekipleri, ürünler hakkında anket dolduracak ve yapay zeka sisteminin incelemesine sunacak. Yapay zeka sistemi, tespit ettiği risk alanları için “anında kararlar” verecek ve çalışanlar, piyasaya sürülmeden önce AI sisteminin belirlediği gereklilikleri yerine getirmek zorunda kalacak.

Bir eski Meta yöneticisi, “incelemenin azaltılmasının daha yüksek riskler oluşturabileceğini” belirtti ve yapay zekanın karmaşık sorunlarda yeterli seviyede olmadığı ve risk değerleme sürecinde firma için bazı sorunlar çıkarabileceği konuşuluyor.

Related Posts

Şifreler tarihe karışacak! Apple bombayı patlattı

Apple yeni projesi ile birlikte şifre olmadan cihazlar arasında veri aktarımının güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayacak.

ChatGPT ile konuşmalarınız “sonsuza dek” saklanabilir!

OpenaI CEO’su Sam Altman, yapay zekâ ile görüşmelerin “doktor ya da avukatla konuşurmuşçasına” özel olması gerektiğini söylüyor ancak ChatGPT yakında tüm görüşmelerimizi saklamak zorunda kalabilir

Endless Legend 2 erken erişim tarihini duyurdu

Amplitude Studios’un PC Gaming Show etkinliğinde duyurduğu Endless Legend 2, tamamen yenilenmiş dünyasıyla dikkat çekiyor. Oyun, denizlerin çekildiği ve yeni toprakların ortaya çıktığı yıkılmış bir evrende geçiyor. Şehir kurma, diplomasi, taktiksel …

Bu bilgisayar insan beyninden yapıldı: Canlı gibi ömrü var

İnsanlık, yapay zeka ile imtihanının henüz başlarındayken; dünyanın diğer tarafında çığır açan bir yeniliğe imza atıldı. Avustralya merkezli Cortical Labs şirketi, insan beyin hücrelerinden geliştirilen dünyanın ilk biyolojik bilgisayarını satışa çıkardı.

WhatsApp’a yeni buton geliyor: Artık uygulamayı silmeye gerek yok

WhatsApp, mobil kullanıcıların uygulamadan çıkış sürecini kolaylaştıracak yeni bir özellikle gündemde. Yeni çıkış butonu, kullanıcı deneyimini kökten değiştirebilir.

Bilim insanları farelere 40 bin yıllık insan DNA’sı enjekte etti: Fark dikkat çekiciydi!

Japonya’da yapılan tarihi bir deneyde, bilim insanları, farelere 40 bin yıl öncesine ait insan DNA’sından türetilmiş bir genetik çekirdek enjekte etti. Araştırma, modern insanla yakın akraba olan Neandertal türüne ait GLI3 gen varyantının nasıl etki yarattığını gözler önüne serdi. Sonuçlar, bilim dünyasında dikkat çekici bir etki yaratırken, bu büyük keşif insan evrimini anlamada yeni ufuklar açabilir.