Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell, BOTAŞ’ın Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafları Kiralayarak Türkiye’nin Fiber Bağlantı Altyapısını Güçlendirdi

Turkcell, Türkiye’nin fiber bağlantı altyapısını genişletme stratejisi kapsamında önemli bir adım attı. Turkcell Superonline, BOTAŞ’ın fiber optik kablo altyapısındaki elyafların kiralanması ihalesini kazandı ve bu işbirliğini 15 yıl boyunca devam ettirecek.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, yapılan açıklamada altyapının 81 ili kapsadığını ve bireysel ve kurumsal abonelerin bu gelişmeden faydalanacağını belirtti. Bu durumun daha geniş kapsama ve daha yüksek müşteri memnuniyeti anlamına geldiğini vurguladı.

Koç, fiber internetin Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasına yönelik yatırımlarını sürdürdüklerini vurgulayarak, “Bu anlaşma, servis kalitesini artırma ve kapsama alanını genişletme imkanı sunacak. Ayrıca, yakın zamanda hayatımıza girecek olan 5G teknolojisine hazırlık açısından önemli bir adımı oluşturacak.” dedi.

Gelecek dönemde dijital dönüşüme katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Koç, “Fiber bağlantı hizmetlerine verdiğimiz önem, sabit genişbant altyapısındaki uzun vadeli büyüme hedeflerimize de destek olacak.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Related Posts

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Google YZ görüntü oluşturan Imagen 4’ü ücretsiz kullanıma açtı

Google, yapay zekâ destekli görsel üretim teknolojisinde önemli bir adım attı. Şirket, metinden görsele çalışan yeni nesil modeli Imagen 4’ü tanıttı. Şu an yalnızca AI Studio platformu üzerinden erişilebilen model, sınırlı bir süreliğine ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Android telefonlar depremleri nasıl tespit edebiliyor?

Android telefonlarda bulunan deprem uyarısı sistemi, Türkiye de dahil 100’den fazla ülkede önceden deprem uyarısı verebiliyor. Hazırlanmayı sağlayabilecek bu fazladan birkaç saniye insanların hayatını kurtarabilir.

Uzay yarışına damga vuracak gelişme: Yeniden kullanılabilir roket testi geçti

Çin’in önde gelen ticari roket firması LandSpace, yeniden kullanılabilir Zhuque-3 roketinin ilk aşama itki sistemine yönelik kritik bir yer ateşleme denemesini başarıyla gerçekleştirdi. Bu önemli gelişme, roketin 2025 yılı için planlanan ilk uçuşuna …