Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Kalp ve Damar Hastalıklarıyla Mücadelede Beslenme Önemli Rol Oynuyor

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, dünya genelindeki ölümlerin çoğunluğunu oluşturan bulaşıcı olmayan hastalıkların başında kalp ve damar rahatsızlıkları geliyor. Kalp krizleri ve inmeler gibi ciddi sonuçlara yol açabilen bu hastalıklar, yaşam tarzıyla doğrudan ilişkilendiriliyor.

Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, kalp ve damar hastalıklarının kalbin normal işleyişini engelleyen rahatsızlıklar olduğunu belirtti. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları, düzenli egzersiz ve periyodik kalp kontrolleri, kalp sağlığını korumak için önemli yöntemler arasında yer alıyor.

Araştırmalar, obezite, tip 2 diyabet, yüksek tansiyon ve sağlıksız beslenmenin kalp hastalıklarının yaygınlığını ve ölüm oranlarını artırdığını gösteriyor. Bu faktörlerin kalp dostu beslenme alışkanlıklarının benimsenmesi ile azaltılabileceği belirtiliyor.

Can’ın vurguladığı bir başka nokta da, işlenmiş gıdaların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri. Araştırmalar, fazla işlenmiş gıda tüketiminin kalp hastalığı riskini artırdığını ortaya koyuyor.

Kalp sağlığını korumak için, işlenmiş gıdalardan kaçınılması, kalp dostu besinlerin tercih edilmesi, tuz tüketiminin azaltılması ve düzenli egzersiz programının uygulanması önem taşıyor. Ayrıca, kalp hastalıklarının erken teşhisi için düzenli kalp kontrollerinin yapılması gerekiyor.

Can, kalp sağlığı için yağsız kırmızı et, derisiz tavuk eti, balık, düşük yağlı süt ürünleri, yumurta, tam buğday ürünleri, taze sebze ve meyvelerin tüketimini öneriyor. Kalp dostu beslenme alışkanlıklarının benimsenmesinin kalp sağlığını olumlu yönde etkilediğine dikkat çekiyor.

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.

Unutulmuş bir kanser türü gençlerde hızla artıyor: Bilim adamları uyardı

Apandis kanseri, bugüne kadar öylesine nadir görülen bir hastalıktı ki çoğu insan bunun varlığını bile bilmiyordu. On yıllar boyunca doktorların meslek hayatlarında belki sadece bir ya da iki kez karşılaştığı ve genellikle ileri yaşlarda teşhis edilen bu kanser türü, son dönemde giderek daha genç yaş gruplarında görülmeye başlandı.

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Sahte İmza İle Üyelik Soruşturması Sonuçlandı

Sahte imza ile üyelik soruşturması!  Rize’de işyeri temsilcisine sahte imza ile üye yaptığı iftirasına, il sağlık müdürlüğü soruşturmasın da suçsuzluğunun ardından mahkemede tazminata hükmetti.

Zayıflatan iğneler tartışma yarattı: Etkisi kalıcı değil bırakınca gerçek yüzü açığa çıkıyor

Son dönemin en popüler obezite tedavisi olan semaglutid iğneleri, hızlı kilo verdiriyor ama bırakanlarda kilo geri dönüyor. Uzmanlar, kalıcı zayıflamanın sadece iğneyle mümkün olmadığını, yaşam tarzı değişikliğinin şart olduğunu vurguluyor.