Göz göre göre gelen felaket! Ne beton uygun ne kullanılan malzeme

Kahramanmaraş’ta Yıkılan Said Bey Sitesi İle İlgili Üçüncü Bilirkişi Raporu Dosyaya Girdi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yıkılan Said Bey Sitesi’ne yönelik üçüncü bilirkişi raporu dosyaya girdi. 6 Şubat 2023’teki depremlerinde yıkılan iki bloklu Said Bey Sitesi’nde 44 kişi yaşamını yitirdi. Sitenin yıkılmasına ilişkin Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve davanın 7’nci duruşması görüldü.

Said Bey Sitesi
Said Bey Sitesi

Haklarında dava açılan kamu görevlilerinin dosyasının da birleştirildiği davanın duruşmasına, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisleri istenen tutuksuz sanıklar katıldı. Sitede hayatını kaybedenlerin yakınları, taraf avukatları ile yapı denetim şirketi sahibi Halil Yıldız ile şantiye şefi Murat Kaş da duruşmada hazır bulundu. Tutuklu müteahhit Hasan Çam cezaevinden, yapı denetim görevlisi Yavuz Kaygısız, yapı denetim şirketi kontrol elemanı Melike Yiğit ise bulundukları şehirlerdeki adliyeden SEGBİS sistemiyle salona bağlandı.

Said Bey Sitesi

TUTUKSUZ SANIKLAR GELMEDİ

Tutuksuz şantiye şefi Halil İbrahim Us ile taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan 15’er yıla kadar hapisleri istenen tutuksuz Dulkadiroğlu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Arzu Özaydın ve Müdür Yardımcısı Serap Binici duruşmaya katılmadı.

ÜÇÜNCÜ BİLİRKİŞİ RAPORU DOSYAYA GİRDİ

Duruşmada mahkeme başkanı, Denizli Pamukkale Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunun dosyaya girdiğini belirtti. Rapora göre; müteahhit, şantiye şefleri ve statik fenni mesullerin Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında 2007 Yönetmelik hükümleri ile ilgili uygunsuzluklar nedeniyle kusurlu bulundu.

Said Bey Sitesi

NE BETON UYGUN NE KULLANILAN MALZEME

Yapının inşa sürecinde ruhsata aykırı işler yapıldığı, kriterlere uygun olmayan beton ve çelik malzemelerin kullanıldığı belirtildi. Statik proje müellifinin kusursuz olduğu ifade edilen raporda, belediyenin proje kontrol ve yapı denetim kontrol birimlerindeki sorumluların da asli kusurlu sayıldığı kaydedildi. Ayrıca, yapı kullanma izin belgesi sürecinde yapılan hatalar da raporda yer aldı.

Said Bey Sitesi'nin yıkılmadan önceki hali

“RUHSATA AYKIRI İŞLERİ TESPİT ETMEDİLER”

Mahkeme başkanı, sanık ve taraf avukatlarından bilirkişi raporuna karşı savunmalarını aldı. Hasan Çam’ın sözleri üzerine salonda gerginlik yaşandı ve mahkeme başkanı gerginliğe neden olanları salondan çıkardı. Duruşmanın devamı için 30 Mayıs’a ertelendi.

Related Posts

Resmi Gazete’de bugün (2 Mayıs 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 2 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 2 Mayıs 2025 tarihli ve 32888 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.

İstanbul’da 1 Mayıs: 407 kişi gözaltına alındı

İstanbul’da 1 Mayıs için olağanüstü önlemler alındı, Taksim civarı bariyerlerle çevrildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul’da 407 kişininin gözaltına alındığını açıkladı.

Öz Büro İş’ten 1 Mayıs’ta siyah çelenkli tepki

Öz Büro İş Sendikası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde, toplu iş sözleşmesindeki gecikmeye tepki olarak Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasının (TÜHİS) önüne siyah çelenk bıraktı.

Ateşkes bozuldu, sınırlar değişti: Gazze haritası baştan çiziliyor

Gazze’de ateşkesi bozan İsrail, yeni oluşturulan tampon bölgelerle haritayı baştan şekillendiriyor. Şehrin yaklaşık yüzde 70’i “askeri kırmızı bölge” ilan edildi.

CHP’li Tanal, Cumhuriyet’e konuştu: Hak, hukuk egemen olursa sömürü düzeni biter

CHP’li Tanal 1 Mayıs’ı kutlamak için Şişli’den Taksim’e yürümek isteyen polis müdahalesiyle karşılaşan emekçi ve öğrencilere destek olmak için alanda bulundu. Tanal, iktidarın ‘Taksim yasağı’ ısrarına ilişkin Cumhuriyet’e konuştu.

Can Atalay’dan ‘1 Mayıs’ mesajı: ’19 Mart ne ise 1 Mayısımız da odur!’

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde bulunan Can Atalay, “19 Mart Direnişi’nde alanlarda taleplerimiz ne ise 1 Mayıs 2025’de de taleplerimiz aynıdır. Otoriterliğe son vermek istiyoruz, bir adım ileri atmak, demokratik bir ülkede yaşamak istiyoruz. İkili hukuka, keyfi uygulamalara son vermek istiyoruz. Anayasa, yasalar, kurallar eşit uygulansın istiyoruz” paylaşımını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir