Gençleri tehdit ediyor: Elektronik sigara kullananlar dikkat

Akkoyunlu: Elektronik Sigaraların Sağlık Üzerindeki Tehlikeleri

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, elektronik sigaraların sağlık için ciddi riskler oluşturduğunu vurguladı. Prof. Dr. Akkoyunlu, elektronik sigaraların içeriği hakkında net bilgiler olmamasının ve yan etkilerinin tam olarak bilinmemesinin bu cihazları daha da tehlikeli hale getirdiğini belirtti. Özellikle akciğer hastalıklarına neden olabileceği uyarısında bulunan Akkoyunlu, gençlerde yoğun kullanımının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Elektronik Sigaraların Olası Etkileri

Akkoyunlu, elektronik sigaraların vücutta çeşitli hasarlara yol açabileceğini söyledi. Alerjik reaksiyonlardan ölümcül organ yetmezliklerine kadar geniş bir yelpazede sorunlara sebep olabileceğinin altını çizen Akkoyunlu, akciğer hastalıkları ve astım benzeri semptomlara neden olabileceğini ifade etti. Gençlerde görülen yoğun kullanımın özellikle akciğerde ve kalpte ciddi hasarlara neden olduğuna dikkat çekti.

Uzun Vadeli Etkiler

Elektronik sigaraların uzun dönemdeki etkilerinin henüz tam olarak anlaşılamadığını belirten Akkoyunlu, Covid-19 ile benzer ağır klinik tablolara yol açabileceğini dile getirdi. Elektronik sigara kullanımının bazı kişilerde alerjik reaksiyonlarla sınırlı kalırken, bazılarında ölümcül solunum yetmezliklerine kadar ilerleyebileceğini belirtti.

Yasal Düzenlemelerin Önemi

Prof. Dr. Akkoyunlu, elektronik sigaraların sigara gibi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak yasal düzenlemelerin şart olduğunu belirtti. Özellikle gençleri korumak adına okul çevrelerinde satışının yasaklanması, 18 yaş altına satılmaması ve ürünlerde uyarıların bulunması gerektiğini ifade etti. Gençlerin bu tür tehlikeli maddelerden korunması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Kalp hastalıklarına karşı sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme önerisi

Medicana Zincirlikuyu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, beslenme alışkanlıklarının kalp ve damar sağlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu belirtti.

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.

Unutulmuş bir kanser türü gençlerde hızla artıyor: Bilim adamları uyardı

Apandis kanseri, bugüne kadar öylesine nadir görülen bir hastalıktı ki çoğu insan bunun varlığını bile bilmiyordu. On yıllar boyunca doktorların meslek hayatlarında belki sadece bir ya da iki kez karşılaştığı ve genellikle ileri yaşlarda teşhis edilen bu kanser türü, son dönemde giderek daha genç yaş gruplarında görülmeye başlandı.

Çocukluk travmaları çikolata kisti riskini %60 artırıyor

İsveçli bilim insanları, çocukluk travması bulunan kadınların çikolata kistine yakalanma riskinin travması olmayanlara kıyasla daha yüksek olabileceğini ortaya koydu.

Sahte İmza İle Üyelik Soruşturması Sonuçlandı

Sahte imza ile üyelik soruşturması!  Rize’de işyeri temsilcisine sahte imza ile üye yaptığı iftirasına, il sağlık müdürlüğü soruşturmasın da suçsuzluğunun ardından mahkemede tazminata hükmetti.