Depremin ardından DASK gerçeği: 10 evden 4’ünün sigortası yok!

AFAD, Marmara Denizi’nde 6,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldiğini Açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), dün Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında saat 12.49’da 6,2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Bu depremin, Kuzey Anadolu Fay Zonu’nun Orta Marmara içinden geçen segmenti üzerinde gerçekleştiği belirtildi.

Silivri açıklarında gerçekleşen depremin ardından birçok artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremlerin artmasıyla birlikte deprem sigortalarına olan ilgi yeniden arttı. Ancak, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından bile birçok ev hala Zorunlu Deprem Sigortası’na sahip değil.

DOĞAL AFET SİGORTALAR KURUMU: İstanbul’da Zorunlu Deprem Sigortalılık Oranı Yüzde 62

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) verilerine göre, İstanbul’da zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 62 ve yaşayan poliçe sayısı yaklaşık 2,6 milyon seviyesinde bulunuyor.

Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 56 iken, İstanbul’un yüzde 62’lik sigortalılık oranı Türkiye ortalamasının üstünde bulunuyor.

İstanbul’da sigortalılık oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olmasına rağmen hala her 10 evden 4’ünün deprem sigortasına sahip olmaması dikkat çekiyor.

Marmara Bölgesi’nde sigortalılık oranı yüzde 64 ile birinci sırada yer alıyor. En düşük sigortalılık ise yüzde 45 ile Karadeniz Bölgesi’nde görülüyor.

DASK Hattı Ile Hasar İhbarları Kolayca Yapılabilir

Depremin ardından hasar gören sigortalı yapılar için vatandaşlar, DASK’ın “ALO 125” Zorunlu Deprem Sigortası Hattı’nı arayarak veya “www.dask.gov.tr” adresinden ve e-Devlet Kapısı’ndan hasar ihbarlarını iletebilirler.

Devlet garantisi altında sunulan DASK, konutları depreme ve deprem kaynaklı diğer afetlere karşı koruma altına alıyor.

27 Eylül 2000’den bu yana yürürlükte olan Zorunlu Deprem Sigortası uygulaması, toplumda sigorta bilincini artırmak için kurum ve sigorta şirketleri tarafından sürdürülmektedir.

Related Posts

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

Osman Boyner hayatını kaybetti

Boyner Holding’in kurucusu iş insanı Osman Boyner hayatını kaybetti.

Cem Boyner’in babası, TÜSİAD’ın kurucularından Osman Boyner yaşamını yitirdi

Boyner Holding ve TÜSİAD’ın kurucularından, iş insanı Cem Boyner’in babası Osman Boyner 99 yaşında hayatını kaybetti.

Kriptoda yeni dönem: Bankalara ön onay şartı kaldırıldı

ABD bankacılık düzenleyicileri, kripto para faaliyetlerine yönelik uzun süredir uygulanan katı uyarı ve şartları geri çekme kararı aldı. Bu hamle, Washington’un kripto varlıklara daha ılımlı yaklaşmaya başladığı şeklinde yorumlandı.

Altını böyle almak büyük risk! ”Batarsınız”

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta rekor üstüne rekor kırarak yatırımcıların dikkatini her zamankinden daha fazla çekmeyi başararak, vatandaşlar altın almak için çözümler üretmeye başladı. Son zamanlarda ise kredi ve nakit avansla altın alımının yaygınlaştığı göründü. Uzmanlar bu durumun yatırım için uygun olmadığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir