Karadeniz’de Günlük 9,5 Milyon Metreküp Üretim Tamamlandı

Günlük 9,5 Milyon Metreküp Üretim Karadeniz’de Tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de günlük 9,5 milyon metreküp üretime ulaşılarak ilk fazın tamamlandığını açıkladı.

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nın 1’inci fazının tamamlandığını belirterek, “Yaklaşık 9,5 milyon metreküplük bir günlük üretimle şu anda artık 2’nci fazın üretimine, yani bunu iki katına çıkaracak üretim aşamasının faaliyetlerine devam ediyoruz” dedi. Ayrıca, yeni sahalarda keşiflerle ilgili çalışmalara da devam ettiklerini vurgulayan Bayraktar, “Üretimi artırmak ve yeni keşiflerle bulunan rezervleri üretim rezervlerimize eklemek istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında, “Enerjide tarihi bir rekora imza attık. Sakarya Gaz Sahası’nda ilk faz tamamlandı. Günlük 9,5 milyon metreküp üretim, 4 milyonu aşkın haneye yerli ve milli enerji sağlayacak” ifadelerini kullandı.

2026 yılında Sakarya Gaz Sahası’nda göreve başlaması planlanan Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformuyla ilgili de bilgi veren Bayraktar, platformun devreye girmesiyle günlük ekstra 10 milyon metreküplük üretim yapılacağını belirtti. Böylece 2026 yılında toplam üretimin 20 milyon metreküpe çıkacağına işaret eden Bayraktar, 2028 yılında günlük üretimin 40 milyon metreküpe çıkması ve tüm hanelerin doğal gaz ihtiyaçlarının Sakarya Gaz Sahası’ndan karşılanması hedeflendiğini aktardı.

Haber: Kübra SONKAYA/ANKARA

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Google YZ görüntü oluşturan Imagen 4’ü ücretsiz kullanıma açtı

Google, yapay zekâ destekli görsel üretim teknolojisinde önemli bir adım attı. Şirket, metinden görsele çalışan yeni nesil modeli Imagen 4’ü tanıttı. Şu an yalnızca AI Studio platformu üzerinden erişilebilen model, sınırlı bir süreliğine ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Android telefonlar depremleri nasıl tespit edebiliyor?

Android telefonlarda bulunan deprem uyarısı sistemi, Türkiye de dahil 100’den fazla ülkede önceden deprem uyarısı verebiliyor. Hazırlanmayı sağlayabilecek bu fazladan birkaç saniye insanların hayatını kurtarabilir.

Uzay yarışına damga vuracak gelişme: Yeniden kullanılabilir roket testi geçti

Çin’in önde gelen ticari roket firması LandSpace, yeniden kullanılabilir Zhuque-3 roketinin ilk aşama itki sistemine yönelik kritik bir yer ateşleme denemesini başarıyla gerçekleştirdi. Bu önemli gelişme, roketin 2025 yılı için planlanan ilk uçuşuna …