TÖDEB Fintech Fuarı İkinci Kez Kapılarını Açtı

TÖDEB Fintech Fuarı İkinci Kez Ziyaretçilerini Ağırladı

İSTANBUL – Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin düzenlediği TÖDEB Agora Fintech Fuarı, bu yıl ikinci kez sektör paydaşlarını, yurt dışından katılımcıları ve kamu kurumlarını bir araya getirdi. Fuar, düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Açılış konuşmasında TÖDEB Başkanı Serhat Dolaz, fuarın ikinci kez düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “TÖDEB Agora Fintech Fuarı’nda ikinci kez buluşmanın gururunu yaşıyoruz. Sektör paydaşları, yurt dışı katılımcılar ve kamu kurumlarıyla bu büyük organizasyona start verdik” şeklinde konuştu.

Dolaz, Türkiye’nin Fintech sektörü için önemli bir cazibe merkezi olduğunu vurgulayarak, “Ülkemiz, Fintech sektörü açısından oldukça cazip bir konumda bulunuyor. Yüksek yatırım potansiyeline sahip sektörde çalışmak bizi heyecanlandırıyor. Bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Fintech sektörünün Türkiye’deki büyüklüğüne de değinen Dolaz, “Türkiye’de 900’ün üzerinde Fintech şirketi bulunmakta. Ayrıca ülkemizde ödeme ve elektronik para kuruluşlarına üye lisanslı 90 kuruluş faaliyet gösteriyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin uluslararası rekabette güçlü bir konumda olduğunu ifade eden Dolaz, “Teknolojik altyapısı ve insan kaynaklarıyla yurt dışındaki benzerlerine rahatlıkla rekabet edebileceğimiz bir noktadayız. İlerleyen yıllarda inovasyon ve teknoloji üreten projelerle yabancı yatırımcıların ilgisini çekecek düzeye geleceğiz” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Sadece imparatorlar kullanıyordu: 2 bin yıl sonra yeniden üretildi

Antik çağların en değerli dokuma malzemelerinden biri olan ve yalnızca Roma imparatorları gibi seçkinlere layık görülen ‘deniz ipeği’, 2 bin yıl aradan sonra modern bilimle yeniden üretildi.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Google YZ görüntü oluşturan Imagen 4’ü ücretsiz kullanıma açtı

Google, yapay zekâ destekli görsel üretim teknolojisinde önemli bir adım attı. Şirket, metinden görsele çalışan yeni nesil modeli Imagen 4’ü tanıttı. Şu an yalnızca AI Studio platformu üzerinden erişilebilen model, sınırlı bir süreliğine ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

Dünyanın en güçlü teleskobu ilk görüntüleri paylaştı!

Evrenin sırlarını çözmeye bir adım daha yaklaştık. Amerika’daki Vera C. Rubin Gözlemevi, gökyüzünü izlemeye başladı ve ilk görüntülerini paylaştı. Sadece 10 saatlik gözlemle hem milyonlarca galaksi kayda geçti hem de daha önce hiç görülmemiş 2 bin 104 yeni asteroit keşfedildi.

Android telefonlar depremleri nasıl tespit edebiliyor?

Android telefonlarda bulunan deprem uyarısı sistemi, Türkiye de dahil 100’den fazla ülkede önceden deprem uyarısı verebiliyor. Hazırlanmayı sağlayabilecek bu fazladan birkaç saniye insanların hayatını kurtarabilir.

Uzay yarışına damga vuracak gelişme: Yeniden kullanılabilir roket testi geçti

Çin’in önde gelen ticari roket firması LandSpace, yeniden kullanılabilir Zhuque-3 roketinin ilk aşama itki sistemine yönelik kritik bir yer ateşleme denemesini başarıyla gerçekleştirdi. Bu önemli gelişme, roketin 2025 yılı için planlanan ilk uçuşuna …